Monthly Archives: maj 2016

BESPLATNI UDŽBENICI

preuzimanje (1)

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u skladu sa članom 9. Zakona o udžbenicima („Službeni glasnik PC“, broj 68/15), priprema akt Vlade o realizaciji projekta „Besplatni udžbenici za školsku 2016/2017. godinu“, u okviru kojeg će najvehi deo sredstava biti utrošen za finansiranje nabavke i dodele udžbenika za učenike korisnike novčane socijalne pomoći.

Zainteresovani roditelji, odnosno staratelji učenika treba da se prijave razrednom starešini najkasnije do 17. maja 2016. godine.

Roditelji treba da dostave školi potvrdu nadležnog organa socijalne zaštite o tome da su korisnici novčane socijalne pomoći, kao i pisanu saglasnost da škola može da obrađuje te podatke, najkasnije do 10. juna 2016. godine. Učenici roditelja koji ne dostave potvrdu neće moći da dobiju besplatne udžbenike.

Oni koji su u ostalim socijalnim kategorijama (blizanci, trojke, treće dete (pod uslovom da su ostali školskog ili predškolskog uzrasta), nezaposleni roditelji, samohrani roditelji i dr.), a nisu korisnici novčane socijalne pomoći, treba da se prijave odeljenjskim starešinama do 20. maja. Odeljenjske starešine će socijalnu kartu odeljenja proslediti upravi škole. Ovi podaci će se koristiti za program Besplatni udžbenici Opštine Ruma.

Molimo vas da podatke dostavite u određenom roku (do 20. maja).

Spisak udžbeničkih kompleta sa cenama možete preuzeti UDŽBENICI 2016-2019.

ZLATNI ZMAJEVCI

13x18_RAS_4303 (3)Naši učenici ponovo blistaju na Republičkim takmičenjima!

„Zmajeve“ rukometašice osvojile su zlatnu medalju na Školskoj olimpijadi i tako još jednom dokazale da im nema ravnih u čitavoj zemlji! Bravo, devojčice!

Uz njih, na ovom takmičenju ni džudistkinje nisu ostale praznih ruku – Dunja Mladenović i Sara Puač vraćaju se kući sa bronzom! 

Iako nisu osvojili medalje, naši plivači Ivan Kršev i Miona Bošković osvojili su naša srca boreći se u žestokoj konkurenciji sa najboljim plivačima Srbije! Svaka čast!

Po ko zna koji put, naša deca pokazuju svu lepotu i snagu svoje mladosti, želje i upornosti. Bravo za naše hrabre takmičare i njihove mentore! 

Realizacija seminara „Porodica u vrtlogu droge“

Tokom prethodnog perioda bili smo aktivni na planu stručnog usavršavanja. U četvrtak, 21.4.2016.godine bili smo domaćini tribine „Porodica u vrtlogu droge“ u koju su bili uključeni članovi Učeničkog parlamenta, predstavnici nastavnika, stručni saradnik i roditelji.

            Istog dana u OŠ „Dušan Jerković“ predstavnici Tima za zaštitu učenika od nasilja prisustvovali su sastanku sa temom „Osnaživanje školskih timova za podršku u zaštiti učenika od digitalnog nasilja“, odnosno obuci za primenu  priručnika Digitalno nasilje- prevencija i reagovanje.

U subotu, 23.4.2016.god. održan je seminar pod nazivom “Usavršavanje komunikacijske kompetentnosti-komunikacija sa učenicima, kolegama i roditeljima“ u organizaciji Zavoda za pedagoška istraživanja-Beograd. Realizatori seminara su bile: Slavica Ševkušić, viši naučni saradnik i Ivana Đerić, istraživač saradnik.

Dr Slavica Ševkušić je pozdravila prisutne i izrazila posebno zadovoljstvo, što seminaru prisustvuju i roditelji, naznačivši da je to po prvi put u njenoj dugogodišnjoj praksi.

Seminaru je prisustvovao nastavni kadar (21 kolega) i devet roditelja. Seminar je protekao prema predviđenoj satnici, u radnoj atmosferi.

seminar

 

Rezultati učenika sa krosa

22.4.2016.godine je održan kros, na školskoj livadi. Najuspešniji su dobili diplome i slatke nagrade u obliku čokolade.  Rezultati najuspešnijih učenika:

1-45-8

 

Fond za podršku talentovanim učenicima

      Želimo da Vas obavestimo da je u našoj školi osnovan fond za podršku talentovanim učenicima. Cilj ovog fonda je motivacija talentovanih učenika koji, ulažući velike napore, ostvaruju inzvaredne rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti i time na najbolji način promovišu znanje, mladost i entuzijazam. Želimo a pokažemo da se njihov rad uvažava i poštuje u našoj zajednici i da ih osnažimo za budućnost.

     U protekle dve godine nagrađeno je 35 učenika. I ove godine nastavljamo sa prikupljanjem sredstava. Nagrade će biti uručene na svečanoj dodeli diploma 14. juna 2016. godine.

     Rezultati naših učenika na takmičenjima ove školske godine možete videti ovde.

     Molimo Vas da se pridružite4 ovoj plemenitoj ideji i u skladu sa svojim mogućnostima donirate sredstva fondu.

     Unapred zahvalni, Tim za podršku talentima OŠ „Zmaj Jova Jovanović“.

Poseta času geografije

U odeljenju V4, nastavnik geografije Svetlana Božić je održala čas pod nazivom „Vulkani“.

Jednostavnim ogledom, na interesantan način se oponašala vulkanska erupcija, koja je kod posmatrača izazivala poseban utisak. Vratili smo se i u davnu prošlost, kada je najpoznatija erupcija vulkana Vezuva potpuno uništila grad Pompeju.

 U holu  naše  škole postavljena je i izložba maketa, koje su učenici samostalno izrađivali za časove geografije. 

Pohvaljujemo sve  učenike V4 odeljenja.

Ugledni čas fizičkog vaspitanja

U sredu 13.4.2016.godine  održan je ugledni čas fizičkog vaspitanja. Čas je realizovan u odeljenju 6-4, nastavnik Dragan Nika. Čas su propratile i kolege iz škole.  Nekoliko fotografija  svedoče o tome.