Monthly Archives: januar 2018

Aktivnosti škole u novembru i decembru

Tokom novembra i decembra odvijale su se različite vannastavne aktivnosti.  Učenici– članovi učeničkog parlamenta organizovali su radionice u smislu vršnjačke edukacije učenika četvrtog razreda naše škole. Tri grupe parlamentaraca posetili su sva tri odeljenja četvrtaka i zajedničkim radom bavili se temama iz oblasti ekologije.

Učenički parlament naše škole odazvao se pozivu članovim parlamenta OŠ „ Ivo Lola Ribar“ koji su prilikom sureta prikazali zanimljivu prezentaciju posvećenu prevenciji nasilja. Nakon prezentacije učenici su razvili diskusiju i razmenu mišljenja. Nakon zvaničnog dela učenici su imali i prostor za zabavu i opuštanje.  Sa učenicima u prvom delu druženja bili su i koordinatori parlamenta Marina Jezdić ( OŠ“ Ivo Lola Ribar“) i koordinatori parlamenta naše škole Vera Reparski –Nika i Marijana Ristić.

Članovi učeničkog parlamenta, pored ozbiljnijih zadataka koje su realizovali u toku prethodnog perioda , uzeli su učešće i u ukrašavanju prostora pred  novogodišnje i božićne praznike.

21. decembra 2017. godine u prostorijama škole pedagoško-psihološka služba organizovala je radionicu za roditelje pod nazivom „Suočavanje sa ljutnjom“. Cilj radionice je bio da roditelji kroz korisne informacije spoznaju osećanje besa, njegove manifestacije i najvažnije, načine prevazilaženja istog. S obzirom da nam se ljutnja svakome dešava, radionica je primenjiva i za roditelje i za decu. Roditelji su pokazali zainteresovanost za ovu problematiku i rekli da će neke sugestije i smernice primeniti na sebi a takođe da će im pomoći u boljem razumevanju svoje dece.

Istraživanje o prisustvu nasilja

U toku oktobra i novembra 2017. godine stručna služba je izvršila istraživanje o nasilju. Kroz
upitnik kojim je obuhvaćeno 132 učenika došli smo do stavova kroz koje smo stekli uvid o
poimanju nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, oblicima nasilja, merama prevencije itd.
Detaljan prikaz dobijenih rezultata izvršen je na sednici Nastavničkog veća 26. decembra.

Rezultati istraživanja