Обележавање Дана школе

Обележавање Дана школе протекло је у пријатној и свечаној атмосфери, испуњено разноврсним активностима. Током преподнева ученици су са својим учитељима, одељењским старешинама провели креативне тренутке кроз бројне активности: спортске игре, радионице, друштвене игре, квизове, новогодишње украшавање…

Посебно лепа активност била је видљива код ученика четвртог разреда који су угостили предшколце из објекта Полетарац. Рецитовали су им стихове чика Јове Змаја, провели их кроз школу и показали како је лепо бити Змајевац.

Од  18:00 часова  имали смо задовољство да пропратимо представу „Ако је веровати мојој баки“. Учешће у представи имало је много наших ученика уз подршку наставника.  И овог пута смо могли уочити колико су знање, доброта и позитивне вредности прави избор у савладавању свих препрека.

Семинар у нашој школи

Дана 14. децембра  у нашој школи у складу са Годишњим и Школским развојним планом реализован је семинар стручног усавршавања „Програм позитивног понашања у школи“, издавачке куће Кlett. Главни циљ семинара био је да ојачамо капацитете наставника и стручних сарадника за појачан веспитни рад са ученицима који испољавају насилно понашање у школи и саветовање њихових родитеља, примењујући интерактивне методе учења.  

На семинару смо обрађивали следеће теме: историјски преглед васпитних мера; изнуђена дебата; васпитање у породици: кључ успешног васпитања у породици; васпитање у школи; кључ успешног васпитања у школи и  сналажење у педагошким ситуацијама.

Семинар су релизовале Тамара Ђорђевић, стручни сарадник-психолог и Ирена Мучибабић, стручни сарадник-педагог.

Општинско такмичење – футсал

Хуманитарни концерт ђака наше школе

Ученици наше школе у сарадњи са Ђачким парламентом су организовали хуманитарни концерт „За Стефу“. Концерт је одржан у фискултурној сали школе 22.11.2019. у периоду од 1900 до 2030. На концерту је било присутно око стотинак људи. Био је присутан и велики број „мале“ деце која су се играла у сали. Доживљај је био потпун јер су родитељи уживали у звуцима заборављеног рокенрола а нека деца су по први пут чула неке „старе“ песме. На хуманитарној акцији је прикупљен новац за Стефана Гончина у износу од 88 200,00 динара и 60 €. Ученици су показали одговорност, хуманост, солидарност и зрелост због чега смо веома поносни.

Браво Змајевци.

Наставнице наше школе награђене на конкурсу „Дигитални час“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација сваке године расписује наградни конкурс „Дигитални час“. Циљ овог конкурса је развијање дигиталних и међупредметних компетенција ученика.

На овогодишњем такмичењу запажен резултат постигле су наставнице Тамара Илић и Маја Хупик. Сарадничким часом (српски/енглески језик) „Језик као средство комуникације/ Friends and Neighbours“ освојиле су другу награду.

 Честитамо награђеним наставицама које применом ИКТ у настави  унапређују квалитет наставног процеса у нашој школи.

Млади иноватори

Током новембра тим ученика наше школе учествовао је у такмичењу младих иноватора у организацији Савеза проналазача Србије. На такмичењу су учествовали ученици осмог разреда основних школа и првог разреда средњих школа Срема. Нашу школу представљали су ученици: Алекса Гверо, Урош Курјега, Тијана Повић, Николина Дрлић и Софија Грба.  Похваљујемо ученицу, Тијану Повић, која је освојила награду за најбољег презентера такмичења. Цео тим наших ученика похваљен је од стране жирија за јединствену идеју.