Истраживање о присуству насиља

У току октобра и новембра 2017. године стручна служба је извршила истраживање о насиљу. Кроз
упитник којим је обухваћено 132 ученика дошли смо до ставова кроз које смо стекли увид о
поимању насиља, злостављања, занемаривања, облицима насиља, мерама превенције итд.
Детаљан приказ добијених резултата извршен је на седници Наставничког већа 26. децембра.

Резултати истраживања

Новогодишње украшавање учионице

Ученици I-3,  заједно са својом учитељицом Љиљаном Бабић и наставницом енглеског језика Бојаном Миладиновић, украсили су своју учионицу поводом предстојећих новогодишњих празника.

Дан школе

Дан  школе обележили смо  у среду, 6. децембра кроз различите облике активности. У току преподнева организован је низ сарадничких часова и радионица на којима су ученици узели учешће спрам својих афинитета. Атмосфера за време часова била је пријатна, испуњена радом, радозналошћу и задовољством.  Велики број колега био је укључен у поменути начин рада, а они који нису били директни учесници, били су у прилици да се упознају са обрадама наставних јединица које нису у оквиру њихове струке.

 

Слике показују велику масовност у одзиву ученика и добро расположење које је пратило  све активности.

Учитељице четвртог и другог разреда, са својим ученицима у госте су позвале предшколске групе из објекта  Центар и  Ливаде. Дружење је било испуњено креативним радом, прављењем капа са новогодишњим и мотивима дечијих песама чика Јове Змаја. Ученици су припремили кратак забавни програм, а све то је зачињено заједничком песмом и игром.

И малишани-ученици у подручним одељењима наше школе креативно су обележили наш празник. Тема је наравно био Змај кроз различите начине обраде (рецитовање, сликање, песма).

Централна активност  Дана школе била је представа  „Нама треба херој“  која је изведена у великој сали Културног центра.  Професор српског језика Драгана Видаковић осмислила је читав програм чијој реализацији су помогле колеге учитељи и наставници и наравно, велики број ученика нижих и виших разреда.  Кроз програм смо научили и потврдили оно што знамо, а то је да знање има  снагу за савладавање свих препрека.

Посета наших осмака ОШ „Вељко Дугошевић“

Ученици VIII – 4 разреда посетили су у четвртак, 7. децембра, основну школу Вељко Дугошевић.

Осим пријатног дружења са својим вршњацима, наши ученици су презентовали једночасовну представу посвећену недавно протеклом значајном датуму – Присаједињење Срема Србији.

Хвала домаћинима на дивном дочеку.

Дан града Руме

Дана 24.11.1918.године, пре 99 година у кући др Жарка Миладиновића у Руми, на Великом народном збору донета је одлука о присаједињењу Срема Србији, а дан касније ту одлуку је прихватила и Народна скупштина у Новом Саду.

Тим поводом ученици 8/4 наше школе су уз вођство наствника Милице Тодоровић и Бојана организовали поучни скеч на сећање на тај догађај.

Обележавање краја Великог рата

Поводом обележавања краја Првог светског или Великог рата,ученици осмих разреда наше школе, направили су пано . Осим значајних фотографија, ученици су и цртали неке знамените српске личности из тог периода.