Prvi dani nove školske godine

Prošlo je dvadesetak dana od početka nove školske godine. U školske klupe, nakon letnjeg raspusta,  vratili su se naši „stari“ đaci, a sa posebnim zadovoljstvom u okrilje Zmajeve škole primili smo  98 đaka prvaka.  Svima želimo uspešnu i srećnu školsku godinu.

Polazak u školu za đake prvake protekao je u veseloj atmosferi o čemu svedoče fotografije.

Podrška talentovanim učenicima

U utorak, 13. juna  2017. u  11 časova organizujemo  svečanost za naše najuspešnije đake. Tim za podršku talentovanih učenika u saradnji sa donatorima nagrađuje učenike koji su postigli izuzetne rezultate u različitim oblastima.

Tog dana učenici osmog razreda dobiće svedočanstva. Sa posebnim zadovoljstvom nagradićemo i učenike –nosioce Vukovih diploma. Čestitke upućujemo i Jovani Mušicki, nosiocu priznanja Đaka generacije.

Takođe ističemo učenike Dragana Markovića i Veru Cvjetićanin koji su izuzetnim zalaganjem i postignućima na takmičenjima, doprineli promovisanju i ugledu naše škole.

Pozivamo učenike, roditelje, donatore i zaposlene da proprate ovo lepo dešavanje u holu  škole.

Nosioci Vukovih diploma

VIII 1

 • Jovana Mušicki
 • Kristina Ostojić

VIII 2

 • Siniša Janjić
 • Ognjen Keser
 • Bojana Jekić

VIII 3

 • Vera Cvjetićanin
 • Veljko Jovičić
 • Nikolina Savić
 • Mihajlo Čestić

VIII 4

 • Dragan Marković
 • Milica Mudrić

Književna olimpijada 2017.

Uvažavajući izmene u ključu, okružna komisija je utvrdila konačne rezultate okružnog takmičenja Književna olimpijada 2016/2017. g.

Prema propozicijama Društva za srpski jezik i književnost 1. mesto osvojili su svi učenici koji imaju 20 i 19 bodova, 2. mesto učenici koji imaju 18 i 17 bodova, a 3. mesto učenici koji imaju 16 bodova. Prolaz na Republičko takmičenje imaju učenici koji su osvojili 18 ili više bodova.

Čestitamo!

Okružno takmičenje Književna olimpijada 2016/2017.

Obaveštavamo sve učesnike današnjeg okružnog takmičenja Književna olimpijada da će konačne rang-liste biti objavljene tek u ponedeljak pošto je Društvo za srpski jezik upravo objavilo izmene u ključu za oba razreda. Okružna komisija će ponovo pregledati sve testove i revidirati rezultate.

U međuvremenu, ovde možete preuzeti testove i rešenja, kao i izmene istih.

 

Saradnički dan

U subotu, 18 marta u našoj školi je u okviru predmetne nastave realizovano šesnaest saradničkih časova.  Nastava se izvodila po izmenjenom rasporedu časova.
Sadržaji različitih nastavnih predmeta su se međusobno prožimali i sintetisali u nove celine u kojoj je svaka disciplina davala svoj doprinos.
Interaktivna nastava svet posmatra kao celinu i kao takvog ga i proučava. Ona podrazumeva sagledavanje različitih dimenzija jednog problema, proučavanje iz različitih uglova i sa različitih strana.
Ovaj vid nastave podrazumeva i aktivne učenike.
Časovi su bili prožeti rešavanjem problema, postavljanjem pitanja i aktivnim traganjem za odgovorima iz svoje okoline i okruženja.
Pokazalo se da saradnička nastava ima veliku motivacionu snagu, jer deluje podsticajno i povećava interesovanje za učenje.
Evidentno je da se učenicima ovakav način rada itekako dopada, jer su uvek spremni za nešto novo i drugačije.  Naša obaveza je da se potrudimo da u narednom periodu realizujemo što više ovakvih časova.