Etvining konferencija i dodela nagrada za uspešne projekte

6. septembra održana je godišnja eTwinning konferencija ”Razvijanje ključnih kompetencija putem eTwinning projekata”, čiji je cilj upoznavanje učesnika/ca sa ključnim kompetencijama na evropskom nivou i efikasnim načinima njihovih razvijanja kod učenika kroz projektnu nastavu. Ovom prilikom predstavljeni su ovogodišnji dobitnici eTwinning priznanja – Nacionalnih oznaka kvaliteta i eTwinning oznaka za škole među kojima je i naša škola.

Projekat koji je dobio Nacionalnu oznaku kvaliteta je „The European Chain Reaction 2019“. Detaljnije o njemu možete videti na sledećoj strani.

Radionica „Vodni agent“

U ponedeljak, 3. juna, za učenike razredne nastave je realizovana radionica Vodni agent. Na prigodan način, u posebnoj instalaciji mobilne Vodne stanice iz Slovenije učenici su imali priliku da upoznaju sav nevidljiv svet cevi, ventila, priključaka i ostalog iz vodovoda, kanalizacije i kućnih instalacija. Putem edukativne radionice i interaktivne igre razvijali su ekološku svest, kroz merenje potrošnje vode u minuti i  pravljenja prečistača otpadnih voda.

Deca su uživala i aktivno učestvovala u svim segmentima. Zahvaljujemo se ljubaznim organizatorima ove prelepe  radionice.