Naša škola nagrađena u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Na završnoj svečanosti programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, danas 31. maja,  je u Pokrajinskoj vladi nagrađeno 27 vaspitno-obrazovnih ustanova, čiji su mališani, đaci i mentori bili najuspešniji prilikom učešća u ovogodišnjem programu. Među nagrađenima našla se i naša škola.

Reč je o programu Pokrajinske vlade, čiji je cilj da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o svojoj životnoj sredini.

Festival „Prolećne note, rime i slike“

Naše učenice, Andreja Đurđević  i Ana Galečić iz odeljenja VI-3, osvojile su 2. nagradu na 5. Festivalu „Prolećne note, rime i slike“ koji se održao u Nišu.

Andreja je napisala stihove, a Ana muziku za pesmu „Dečije proleće“, a nagrada im je uručena na svečanoj dodeli24.05.2018. u OŠ „Ćele Kula“ u Nišu.

Čestitamo našim učenicima na inzvanrednom uspehu!

 

Poseta „Kraljica“ našoj školi

Četvrti put su „Kraljice“ na drugi dan Duhova obišle rumska domaćinstva, javne ustanove, škole i sve one koji su imali dobru volju da ih ugoste. Nakon pričesti u crkvi i primanja blagoslova od arhijerejskog namesnika Sretena Lazarevića, Kraljice su još jednom obišle Rumu i prenele blagodet ovog velikog pravoslavnog praznika.

Obišle su i našu školu.