Istraživanje o prisustvu nasilja

U toku oktobra i novembra 2017. godine stručna služba je izvršila istraživanje o nasilju. Kroz
upitnik kojim je obuhvaćeno 132 učenika došli smo do stavova kroz koje smo stekli uvid o
poimanju nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, oblicima nasilja, merama prevencije itd.
Detaljan prikaz dobijenih rezultata izvršen je na sednici Nastavničkog veća 26. decembra.

Rezultati istraživanja

Novogodišnje ukrašavanje učionice

Učenici I-3,  zajedno sa svojom učiteljicom Ljiljanom Babić i nastavnicom engleskog jezika Bojanom Miladinović, ukrasili su svoju učionicu povodom predstojećih novogodišnjih praznika.

Dan škole

Dan  škole obeležili smo  u sredu, 6. decembra kroz različite oblike aktivnosti. U toku prepodneva organizovan je niz saradničkih časova i radionica na kojima su učenici uzeli učešće spram svojih afiniteta. Atmosfera za vreme časova bila je prijatna, ispunjena radom, radoznalošću i zadovoljstvom.  Veliki broj kolega bio je uključen u pomenuti način rada, a oni koji nisu bili direktni učesnici, bili su u prilici da se upoznaju sa obradama nastavnih jedinica koje nisu u okviru njihove struke.

 

Slike pokazuju veliku masovnost u odzivu učenika i dobro raspoloženje koje je pratilo  sve aktivnosti.

Učiteljice četvrtog i drugog razreda, sa svojim učenicima u goste su pozvale predškolske grupe iz objekta  Centar i  Livade. Druženje je bilo ispunjeno kreativnim radom, pravljenjem kapa sa novogodišnjim i motivima dečijih pesama čika Jove Zmaja. Učenici su pripremili kratak zabavni program, a sve to je začinjeno zajedničkom pesmom i igrom.

I mališani-učenici u područnim odeljenjima naše škole kreativno su obeležili naš praznik. Tema je naravno bio Zmaj kroz različite načine obrade (recitovanje, slikanje, pesma).

Centralna aktivnost  Dana škole bila je predstava  „Nama treba heroj“  koja je izvedena u velikoj sali Kulturnog centra.  Profesor srpskog jezika Dragana Vidaković osmislila je čitav program čijoj realizaciji su pomogle kolege učitelji i nastavnici i naravno, veliki broj učenika nižih i viših razreda.  Kroz program smo naučili i potvrdili ono što znamo, a to je da znanje ima  snagu za savladavanje svih prepreka.

Poseta naših osmaka OŠ „Veljko Dugošević“

Učenici VIII – 4 razreda posetili su u četvrtak, 7. decembra, osnovnu školu Veljko Dugošević.

Osim prijatnog druženja sa svojim vršnjacima, naši učenici su prezentovali jednočasovnu predstavu posvećenu nedavno proteklom značajnom datumu – Prisajedinjenje Srema Srbiji.

Hvala domaćinima na divnom dočeku.

Dan grada Rume

Dana 24.11.1918.godine, pre 99 godina u kući dr Žarka Miladinovića u Rumi, na Velikom narodnom zboru doneta je odluka o prisajedinjenju Srema Srbiji, a dan kasnije tu odluku je prihvatila i Narodna skupština u Novom Sadu.

Tim povodom učenici 8/4 naše škole su uz vođstvo nastvnika Milice Todorović i Bojana organizovali poučni skeč na sećanje na taj događaj.

Obeležavanje kraja Velikog rata

Povodom obeležavanja kraja Prvog svetskog ili Velikog rata,učenici osmih razreda naše škole, napravili su pano . Osim značajnih fotografija, učenici su i crtali neke znamenite srpske ličnosti iz tog perioda.