Druženje sa predškolcima

Od 19. marta do 20. marta smo organizovali druženje sa predškolcima.

Upoznali smo ih sa savremenim nastavnim sredstvima (interaktivnom tablom i elektronskim udžbenicima) i njihovom primenom u nastavi.

19.mart

20.mart

21.mart

Pokloni od naših drugara – predškolaca

Hajde da se igramo i recikliramo

Učenici SSŠ“ Branko Radičević“ iz  Rume bili su uključeni u projekat Multiplikacija – živeti toleranto (12godišnji projekat pod pokroviteljastvom Pestalozzi children’s foundation u Troge u Švajcarskoj) prošli su kroz niz edukacija i radionica na temu identiteta, timskog rada, anti –diskriminacije i drugo.

Deo njihovog angažovanja i primene stečenih znanja je radionica

Hajde da se igramo i recikliramo“  „Let`s play and recycle

 

 kao doprinos podizanju svesti zajednice o značaju reciklaže i odvajanju otpada.

Prva radionica realizovana je u ponedeljak 12.marta 2018. u fiskulturnoj sali  OŠ “Zmaj Jova Jovanović“. Aktivnosti  koje su osmislili u okviru ove radionice su prilagođene učenicima trećih i četvrtih razreda, za grupu od 30 učenika.

U vrlo veseloj atmosferi prvo su se predstavljali kroz igru, deca su pokazala svoje predznanje iz ekologija, naučili su šta je reciklaža, pogađali koja je koja „živa“ kanta za odvajanje odpada. Organizovano je i takmičenje za prvo mesto. Uz igricu koja razvija timski rad su radionicu priveli kraju.

Kroz sve ove aktivnosti, uspeli su da približe deci osnovnu kulturu odvajanja otpada i potrebe za reciklažom , da bi planetu sačuvali i za buduće generacije.