Video konferencija

Saradnja sa školom „Ob Rinži“ iz Kočevja (Slovenija) započeta je 2018. godine kada su naši učenici i nastavnici posetili pomenutu školu i poneli divne utiske sa druženja.  S obzirom na okolnosti, nismo bili u prilici da budemo u ulozi domaćina i iz tog razloga organizovana je video konferencija (15.oktobar).  Konferencija je protekla u razmeni međusobnih iskustava u organizaciji nastave (trenutna epidemiološka situacija). Istovremeno, učenici su imali priliku da se i vide sa svojim drugarima iz Slovenije i podsete zajedničkih trenutaka. Naši učenici su na takozvano „drvo vrednosti“ istakli vrednosti koje neguje naša škola i poredili ih sa vrednostima škole iz Kočevja.

Nadamo se da će biti prilike za novim druženjima i da će se ona  ostvariti u ambijentu naše škole i grada.

Dečja nedelja

Obeležavanje Dečje nedelje (5-11. oktobra) ove godine proteklo je na nešto drugačiji način, u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji. Većina aktivnosti je vršena na nivou odeljenja dok su samo neke bile na nivou škole (slatki paketi  za Dečje selo u Sremskoj Kamenici).

Iako organizaciono drugačija i ove godine Dečja nedelja bila je ispunjena dečijim smehom i zadovoljstvom.

Saradnički čas

Pored posećenih časova redovne nastave,  direktor i psihološko-pedagoška služba prisustvovali su saradničkom času srpskog jezika i prirode i društva u odeljenju IV 1. Realizatori časa bile su nastavnica srpskog jezika Dragana Vidaković i učiteljica Vera Patković. Na ovom zanimljivom i dinamičnom času  učenici su usvojili znanja iz srpskog jezika, tema Atribut i iz prirode i društva, tema Nacionalni parkovi Srbije. Kroz ovaj čas realizovane su brojne kompetencije: kompetencija za učenje, estetička kompetencija, odgovoran odnos prema okolini, odgovoran odnos prema zdravlju, komunikacija…

Učenici su pokazali odlično predznanje, radoznalost u sticanju novih znanja, spremnost na međusobnu saradnju. Predviđeno vreme za ovaj čas proteklo je u prijatnoj, radnoj i stimulativnoj atmosferi.

Obaveštenje o realizaciji nastave

Obaveštavamo vas da će školska godina početi na sledeći način:

Učenici od I-IV nastavu će pohađati u prepodnevnoj smeni, od 8 sati (prva grupa) i od 10:15 (druga grupa).

Učenici od V – VIII razreda u školu će dolaziti podeljeni u grupe. Prva grupa V, VI, VII i VIII razreda počeće sa nastavom u sredu, a potom, u petak (ponedeljak, 31.8. je planiran za prozivku petaka u 12.30), dok će svi učenici u okviru druge grupe, u školu doći u utorak i četvrtak. Sledeće nedelje se smenjuje način pohađanja časova.

Sve detalje, pripadnost grupi, dobićete od svojih odeljenjskih starešina. Nastava počinje u 13 časova.

Srećan početak i dobro zdravlje vam želimo!