Opštinsko takmičenje – futsal

Humanitarni koncert đaka naše škole

Učenici naše škole u saradnji sa Đačkim parlamentom su organizovali humanitarni koncert „Za Stefu“. Koncert je održan u fiskulturnoj sali škole 22.11.2019. u periodu od 1900 do 2030. Na koncertu je bilo prisutno oko stotinak ljudi. Bio je prisutan i veliki broj „male“ dece koja su se igrala u sali. Doživljaj je bio potpun jer su roditelji uživali u zvucima zaboravljenog rokenrola a neka deca su po prvi put čula neke „stare“ pesme. Na humanitarnoj akciji je prikupljen novac za Stefana Gončina u iznosu od 88 200,00 dinara i 60 €. Učenici su pokazali odgovornost, humanost, solidarnost i zrelost zbog čega smo veoma ponosni.

Bravo Zmajevci.

Nastavnice naše škole nagrađene na konkursu „Digitalni čas“

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija svake godine raspisuje nagradni konkurs „Digitalni čas“. Cilj ovog konkursa je razvijanje digitalnih i međupredmetnih kompetencija učenika.

Na ovogodišnjem takmičenju zapažen rezultat postigle su nastavnice Tamara Ilić i Maja Hupik. Saradničkim časom (srpski/engleski jezik) „Jezik kao sredstvo komunikacije/ Friends and Neighbours“ osvojile su drugu nagradu.

 Čestitamo nagrađenim nastavicama koje primenom IKT u nastavi  unapređuju kvalitet nastavnog procesa u našoj školi.

Mladi inovatori

Tokom novembra tim učenika naše škole učestvovao je u takmičenju mladih inovatora u organizaciji Saveza pronalazača Srbije. Na takmičenju su učestvovali učenici osmog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola Srema. Našu školu predstavljali su učenici: Aleksa Gvero, Uroš Kurjega, Tijana Pović, Nikolina Drlić i Sofija Grba.  Pohvaljujemo učenicu, Tijanu Pović, koja je osvojila nagradu za najboljeg prezentera takmičenja. Ceo tim naših učenika pohvaljen je od strane žirija za jedinstvenu ideju.

Dečje selo

Sada već tradicionalno u našoj školi je u okviru Dečje nedelje organizovano prikupljanje slatkiša za decu iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici. Predstavnici Učeničkog parlamenta  predali su prikuljene slatke poklone.

Nakon divnog druženja, direktor ustanove uručio je zahvalnicu našoj školi za plemenitost i humanost.

Kvalitetno obrazovanje za sve

19. novembra u našoj školi realizovane su brojne aktivnosti. Učitelji razredne nastave održali su tematske dane, a nastavnici predmetne nastave saradničke časove.

U kvalitetnom danu u potpunosti smo uživali. Naučili smo dosta stvari, koje smo povezali sa svakodnevnim životom, družili se i bili kreativni.

Delić atmosfere sa realizovanih časova možete da vidite u prezentacijama.

Rukomet – opštinski nivo – dečaci

Rukomet – opštinski nivo

,, Malo šale, malo zbilje“

Možemo učiti i ovako!

Učenici 53 odeljenja, u sredu 13. 11. 2019.  organizovali su nesvakidašnji čas Srpskog jezika i književnosti. U kostimima Ere, Turaka, turskih kada, srpskih siromaha i hajduka, otisnuli su se u prošlost našeg naroda i svojom glumom predstavili šaljive narodne priče srpskog naroda. Naučili su kako je naš narod živeo u vreme Turaka, ali i to da prisustvo duha nikad nisu gubili. Šale i smeha bilo je u izobilju i u najtežim vremenima. Šalili su se na račun svojih turskih gospodara, ali često i na račun svoje bede, lažljivaca i lenština.

Da bi doživljaj bio još bolji, u goste su im došli mali drugari iz vrtića, budući prvaci, koji su netremice, sa puno pažnje i oduševljenja, pratili igru koja se odvijala pred njihovim očima.

Vaspitačica  Ružica Grujić ih je animirala dodatno, postavljajući im pitanja za razmišljanje, a na kraju, naši petaci su im podelili i poklončiće, ručno izrađene rasporede časova, oslikane motivima naših šaljivih narodnih priča, za buduće dane, kad i oni budu đaci.

Jelena, Bojana, Dunja, Marina, Milica, Iva, Marko, Aleksa, Nikola, Đorđe, Anđela, pokazali su im da škola nije bauk, da se u njoj uči, ali i zabavlja. ,,Malo šale, malo zbilje“.

« 1 od 4 »