Obeležavanje Dana škole

Obeležavanje Dana škole proteklo je u prijatnoj i svečanoj atmosferi, ispunjeno raznovrsnim aktivnostima. Tokom prepodneva učenici su sa svojim učiteljima, odeljenjskim starešinama proveli kreativne trenutke kroz brojne aktivnosti: sportske igre, radionice, društvene igre, kvizove, novogodišnje ukrašavanje…

Posebno lepa aktivnost bila je vidljiva kod učenika četvrtog razreda koji su ugostili predškolce iz objekta Poletarac. Recitovali su im stihove čika Jove Zmaja, proveli ih kroz školu i pokazali kako je lepo biti Zmajevac.

Od  18:00 časova  imali smo zadovoljstvo da propratimo predstavu „Ako je verovati mojoj baki“. Učešće u predstavi imalo je mnogo naših učenika uz podršku nastavnika.  I ovog puta smo mogli uočiti koliko su znanje, dobrota i pozitivne vrednosti pravi izbor u savladavanju svih prepreka.

Seminar u našoj školi

Dana 14. decembra  u našoj školi u skladu sa Godišnjim i Školskim razvojnim planom realizovan je seminar stručnog usavršavanja „Program pozitivnog ponašanja u školi“, izdavačke kuće Klett. Glavni cilj seminara bio je da ojačamo kapacitete nastavnika i stručnih saradnika za pojačan vespitni rad sa učenicima koji ispoljavaju nasilno ponašanje u školi i savetovanje njihovih roditelja, primenjujući interaktivne metode učenja.  

Na seminaru smo obrađivali sledeće teme: istorijski pregled vaspitnih mera; iznuđena debata; vaspitanje u porodici: ključ uspešnog vaspitanja u porodici; vaspitanje u školi; ključ uspešnog vaspitanja u školi i  snalaženje u pedagoškim situacijama.

Seminar su relizovale Tamara Đorđević, stručni saradnik-psiholog i Irena Mučibabić, stručni saradnik-pedagog.

Opštinsko takmičenje – futsal

Humanitarni koncert đaka naše škole

Učenici naše škole u saradnji sa Đačkim parlamentom su organizovali humanitarni koncert „Za Stefu“. Koncert je održan u fiskulturnoj sali škole 22.11.2019. u periodu od 1900 do 2030. Na koncertu je bilo prisutno oko stotinak ljudi. Bio je prisutan i veliki broj „male“ dece koja su se igrala u sali. Doživljaj je bio potpun jer su roditelji uživali u zvucima zaboravljenog rokenrola a neka deca su po prvi put čula neke „stare“ pesme. Na humanitarnoj akciji je prikupljen novac za Stefana Gončina u iznosu od 88 200,00 dinara i 60 €. Učenici su pokazali odgovornost, humanost, solidarnost i zrelost zbog čega smo veoma ponosni.

Bravo Zmajevci.

Nastavnice naše škole nagrađene na konkursu „Digitalni čas“

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija svake godine raspisuje nagradni konkurs „Digitalni čas“. Cilj ovog konkursa je razvijanje digitalnih i međupredmetnih kompetencija učenika.

Na ovogodišnjem takmičenju zapažen rezultat postigle su nastavnice Tamara Ilić i Maja Hupik. Saradničkim časom (srpski/engleski jezik) „Jezik kao sredstvo komunikacije/ Friends and Neighbours“ osvojile su drugu nagradu.

 Čestitamo nagrađenim nastavicama koje primenom IKT u nastavi  unapređuju kvalitet nastavnog procesa u našoj školi.

Mladi inovatori

Tokom novembra tim učenika naše škole učestvovao je u takmičenju mladih inovatora u organizaciji Saveza pronalazača Srbije. Na takmičenju su učestvovali učenici osmog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola Srema. Našu školu predstavljali su učenici: Aleksa Gvero, Uroš Kurjega, Tijana Pović, Nikolina Drlić i Sofija Grba.  Pohvaljujemo učenicu, Tijanu Pović, koja je osvojila nagradu za najboljeg prezentera takmičenja. Ceo tim naših učenika pohvaljen je od strane žirija za jedinstvenu ideju.