Erasmus + пројекат – Барселона

У периоду од 21 до 28.10.2018., чланови нашег колектива: Зоран Дробац, Наташа Мајстровић, Татјана Вајагић и Маја Хупик, су присуствовали семинару који је под називом Designing Inclusive Educational Enviroments одржан у Барселони. Семинар се бавио питањима инклузивне наставе. Предавач је био Димитрис Зинемопулос, а остали учесници су били из: Шведске, Бугарске, Грчке, Италије и Хрватске.
Први дан семинара је обележило упознавање учесника кроз радионице, као и упознавање са праксом инклузивног образовања у нашим земљама. Кроз даљи рад учесници су одређивали на којем ступњу интеграције инклузивног образовања се њихова земља налази.
Следили су затим, свакодневно, примери добре праксе разних земаља, па и оних које нису имале представнике на овом семинару, радионице, технике оцењивања и Индекс инклузивности, који је осмишљен тако да сви чланови колектива испуне дате упитнике, и да њихова анализа затим укаже на проблеме који у школи постоје, а којих можда и нисмо свесни, а које треба решити. Ово је дуготрајан, али за школу веома користан процес.
Сем овога, свакодневно смо у разговору са колегама сазнавали о системима образовања у њиховом земљама, али и о питањима која су нас све интересовали- платама запослених у просвети, њиховим проблемима, бенефицијама, животу у њиховим земљама уопште.
Били је организована и заједничка шетња и обилазак знаменитости Барселоне, као и тура City bus у којој смо уживали обилазећи овај град који заиста има пуно тога да понуди.

Гостовање директора Зорана Дробца и наставнице енглеског Маје Хупик, учесника мобилности у емисији „Срем на длану“ на Сремској телевизији 12,02.2019. године