Dečija nedelja

 

Ove godine Dečija nedelja (4-10.10.) u našoj  matičnoj školi i područnim odeljenjima Pavlovci i Mali Radinci obelezena je raznim aktivnostima. Za ovogodišnji moto izabrani su stihovi Ljubivoja Ršumovića: „Dete je dete da ga volite i razumete“. Svaki dan bio je posvećen jednoj temi i organizovanju aktivnosti za decu.

Ponedeljak, 4.10.2021.

Dečija nedelja počela je interesantnom priredbom učenika četvrtog razreda sa učiteljicom Biljanom Vojčanin za mlađe učenike škole. Propraćena je sa velikim oduševljenjem i paznjom gledalaca.

Utorak, 5.10.2021.

Učenici muzičke škole „Teodor-Toša Andrejević“ odrzali su koncert sa učenicima od prvog do četvrtog razreda. Gledaoci su imali priliku da uzivaju u fantastičnom nastupu, a gosti su pobrojali brojne aplauze.

Istog dana na igralištu Livade nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja organizovali su jesenji kros u dva termina.  Sa početkom od 10.00 časova trčali su učenici od prvog do četvrtog razreda, dok su učenici od petog do osmog razreda trčali od 11.00. Najuspešniji učenici nagrađeni su diplomama, a prvoplasirani i čokoladama.

Sreda, 6.10.2021.

U okviru ČOS-a organizovana je aktivnost drug- drugu. Takođe učenici su donosili slatkiše namenjene drugarima iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici i odeljenju Dnevnog boravka pri Zmaj Jovinoj školi.

Istog dana grupa učenika prvog razreda u pratnji učiteljice Snezane Živčić iz produzenog boravka posetili su Gradsku kuću i  bili gosti predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića i zamenice predsednika Aleksandre Ćirić.

Četvrtak, 7.10.2021.

Četvrti dan Dečije nedelje protekao je u znaku maskembala za učenike od prvog do četvrtog razreda. Zajednički smo uzivali u  prelepim i originalnim kostimima. Pohvaljujemo i roditelje za kreativnost i  ulozen trud.

Petak, 8. 10.2021.

Peti dan Dečije nedelje  protekao je u znaku vašara. U okviru učionica formirani su mali štandovi na kojima su se prodavale razne rukotvorine, igračke, kolači... Ovom aktivnošću naši učenici imali su priliku da iz uloge prodavca iskazu svoje preduzetničke sposobnosti.